June 19, 2012

Ik ga naar Londen en neem mee...

Mijn gloednieuwe La Sardina Lomography camera!

Ik was zo blij toen mijn camera binnenkwam, maar helaas had ik vorige week proefwerkweek en had ik mezelf verboden om foto's te maken. Gelukkig is school nu officieel voorbij!

Bij de camera krijg je een La Sardina boekje. Hierin staan allemaal tips en trucs over de La Sardina en natuurlijk ook de 10 gouden regels van Lomography.
Natuurlijk krijg je bij je camera ook een handleiding waarin precies staat uitgelegd hoe je camera werkt, en voor analoge groentjes zoals ik, hoe je een rolletje in je camera laadt.

Omdat er aan de La Sardina geen bevestigingen zitten om een koord aan te hangen, heb ik er zelf een gemaakt.
Ik heb oude stof die ik toevallig in mijn doos met sjaals had liggen gebruikt. Ik begon met de stoffen te vlechten, tot de vlecht ongeveer één meter lang was. Aan allebei de uiteinde heb ik een lus gemaakt en daaraan heb ik twee ringetjes van een sleutelbos bevestigd. Dan haal je het touw door de ringetjes heen en trek je ze strak. Als je het koord even weg wilt halen om een nieuw rolletje in de camera te doen, kan je het koord losser maken totdat je ze eraf kan schuiven. Het handige van deze manier is dat het koord zo goed blijft zitten door de knopjes aan de bovenkant.
Ik moet zeggen dat ik het nog best goed gelukt vind. :)  Als je mijn uitleg te beknopt vind en dit thuis ook wilt doen, klik dan hier! Daar vind je de tutorial die ik heb gebruikt om tot dit resultaat te komen. Ikzelf heb afgeweken van deze Tipster, wees ook niet bang om af te wijken. Succes!
Morgenochtend vertrek ik samen met mijn vriend naar Londen, ik heb zo veel zin om kleren te kopen en foto's te maken! Aahh :D

Als iemand nog tips voor ons heeft, iets waar we echt heen moeten of moeten doen, dan hoor ik dat graag.
Tot over vijf dagen!

Liefs, Anne


4 comments:

 1. Bedankt voor je antwoord! Wat een geweldige camera is dat die je hebt gekocht en wat leuk dat je zo creatief bent geweest met dat koord :).

  ReplyDelete
 2. that's such a great idea! i love your diy camera strap :)

  latrDAYS
  - katie

  ReplyDelete
 3. Oh wat een zalige camera! Leuk gevonden van het koordje :)

  ReplyDelete
 4. Ahhh wat een droomcamera!
  Lomografie is zo mooi.

  ReplyDelete

Don't be shy! ♥