June 10, 2012

La Sardina

Hallo allemaal,

Ik zou jullie allemaal voor willen stellen aan mijn nieuwe schatje: La Sardina!
Na ongeveer veertig uur besteed te hebben aan reviews lezen van alle soorten en maten camera's heb ik een besluit genomen.
Eerst wilde ik heel graag de Fish Eye No. 2 van Lomography kopen, maar waarom een aparte camera kopen als ik ook gewoon een Fish eye lens voor op mijn Canon kan kopen?
Dus toen ik verder keek, leek me de LC-A camera me wel wat. Maarja veel te duur voor zo'n camera vond ik zelf. Nee die werd het dus ook niet...
Mijn oog viel op de Diana F+ en de Diana Mini, een van de meest verkochte Lomography camera's op dit moment. Maar toen ik me ging verdiepen in de reviews, kwam ik tot de conclusie dat ik erg gefrustreerd zou raken als ik de Diana zou gaan gebruiken. Deze viel dus ook af.
Toen ik bij de nieuws pagina aan het rond bladeren was op Lomography.nl, stond er een artikel over de introductie van La Sardina. Ik was een beetje sceptisch geworden tegenover de Lomography camera's, omdat er er steeds minder wijs uit werd maar toch vond ik deze wel interessant.
En ja hoor, na super veel rond gekeken te hebben heb ik de La Sardina Möbius gekocht. Wellis waar zonder Flash maar dat koste me nog een 50 euro extra en daar zag ik de meerwaarde niet van, aangezien ik de zomer in ga. De Flash zou ik nog altijd kunnen kopen.

Wel heb ik er een ISO 800 film bij gekocht, om een poging tot nog goed belichte foto's 's avonds te maken. Maar voor mij is dit ook allemaal uitproberen. :) En een chrome film voor extra felle kleuren.La Sardina Functies

 • Waanzinnige groothoeklens
 • Terugdraai schakelaar waarmee meervoudige belichtingen makkelijker dan ooit zijn!
 • Filmvenster aan de achterkant van de camera – om te zien met wat voor film je schiet
 • Eenvoudige focussen met 2 simpele instellingen
 • Bulb instelling voor nachtshots en lange sluitertijd shots
 • Aansluiting voor kabelontspanner
 • Verbazingwekkende collectie van unieke La Sardina edities – voor iedere gelegenheid een ander design
Ik kan niet watchen tot ik hem binnen heb!
Liefs, Anne

3 comments:

 1. Woah, new outstanding blog find... :) I love it. I am following. I do hope you check out my site: http://theproverbs.net and FOLLOW. Be sure to enter my PRINCESS VERA WANG GIVEAWAY ending JUNE 19TH AT 12:00 AM. Hope to hear from you soon :)

  ReplyDelete
 2. Ik ben heeel benieuwd naar je eerste foto's! Ik kende deze zelf ook helemaal niet.. Heb zelfs een fisheye, is toch ook wel heel leuk!

  ReplyDelete
 3. Ik heb deze camera pas gekocht. Ben zo benieuwd!

  * melaniejong.com

  ReplyDelete

Don't be shy! ♥